У Чехії щеплення від коронавірусу буде безкоштовним для всіх громадян

У Чехії щеплення від коронавірусу буде безкоштовним для всіх громадян

Фото: Associated Press

В уряді сподіваються охопити щонайменше 70% населення країни.

У Чеській Республіці щеплення від COVID-19 буде безкоштовним для всіх громадян і покриватиметься за рахунок обов'язкового медичного страхування.

Про це із посиланням на міністра охорони здоров'я країни Яна Блатни повідомляє телеканал ČT24.

Він зазначив, що щеплення не буде обов'язковим. Однак Блатни закликав чехів активно брати участь у вакцинації, додавши, що незабаром держава запустить велику просвітницьку кампанію. 

За його словами, в уряді сподіваються охопити щонайменше 70% населення країни. "Початок вакцинації можна очікувати в перші місяці наступного року", - сказав міністр.

Додамо, що останній етап клінічних випробувань завершили вже три фармацевтичні компанії, зокрема AstraZeneca, Moderna та BioNtech із Pfizer. Нині вони очікують на затвердження своїх вакцин Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США та Європейським агентством із лікарських засобів.

Водночас вакцину від коронавірусу, розроблену вченими Оксфордського університету спільно з компанією AstraZeneca, відправили на додаткову перевірку британського Агентства з контролю лікарських засобів і виробів медичного призначення (MHRA).

Тим часом міністр охорони здоров'я Максим Степанов запевняє, що вакцина від COVID-19 знадобиться навіть тим, хто вже перехворів коронавірусом.

Виробники вакцин запевняють, що наприкінці року готові надавати препарати для масової імунізації

Виробники вакцин запевняють, що наприкінці року готові надавати препарати для масової імунізації

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація