У центрі Харкова встановили гігантську маску

У центрі Харкова встановили гігантську маску

Суспільне Харків

Організатори акції мають на меті розповісти про гарячу лінію психологічної підтримки під час пандемії.

У Харкові на майдані Свободи розмістили інсталяцію у вигляді медичної маски. Таким чином її творці хочуть звернути увагу харків'ян на ментальне здоров'я під час пандемії коронавірусу.

Про це розповідає "Суспільне. Харків".

Як розповідають організатори інформаційної кампанії "Закривайтеся маскою, а не в собі", над створенням інсталяції працювали зо два десятки людей, а гігантську маску виготовили за грантові кошти від міжнародної організації. Акція має на меті розповісти людям про Національну гарячу лінію психологічної та емоційної підтримки.

Суспільне Харків

На початку проєкту організатори опитали до сотні українців про їхні страхи та створили гарячу лінію підтримки: 0 800 211 444. Фрази, які люди висловлювали під час опитування, вказали на інсталяції

"Ці страхи написані від різних людей, людей різного віку. Хтось переживає за своїх родичів, хтось за онуків, хтось працює вдома. Маска — це символ захисту від пандемії, а ми маємо донести людям, що вони не мають закриватися в собі, не боятися ділитися своїми страхами та переживаннями з іншими, з близькими, зі спеціалістами, тому ми придумали виразити це в інсталяції", — розповів організатор акції Владислав Возний.

Після Харкова інсталяція з маскою вирушить до Краматорська Донецької області.

Нагадаємо, що через карантин збільшилася кількість чоловіків з суїцидальними настроями .
Так, останнім часом на гарячі лінії психологічної допомоги надходить на 20% більше дзвінків від чоловіків.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація