У Британії запровадять регулярне тестування на коронавірус у будинках для літніх людей

У Британії запровадять регулярне тестування на коронавірус у будинках для літніх людей

Фото: Фотограф Максим Козменко

В будинках для літніх людей Англії і та Вельсу зареєстрували 14 658 смертей через COVID-19.

Британський уряд оголосив сьогодні, що працівники і жителі будинків престарілих для людей старших за 65 років або з деменцією будуть регулярно проходити тестування на коронавірус.

Про це пише Daily Mail.

Міністерство охорони здоров'я і соціального забезпечення заявило, що працівники будуть проходити тестування щотижня, а жителі будуть проходити тестування кожні 28 днів в рамках нової стратегії тестування соціального забезпечення.

Програма повторного тестування буде розгорнута в усіх будинках престарілих старше 65 років і в будинках з деменцією, які зареєструвалися для отримання повторного тестування протягом наступних чотирьох тижнів, перш ніж охопити весь сектор будинків престарілих від серпня.

Ми пропонуємо повторне тестування для персоналу та мешканців будинків престарілих, починаючи з будинків для людей похилого віку до розширення на весь сектор домашнього догляду. Це не лише убезпечить жителів і працівників з догляду, а й додасть впевненості та спокою сім'ям, які не можуть турбуватися про своїх близьких, і додасть персоналу впевненість в тому, що вони роблять найліпше.

міністр охорони здоров'я Метт Генкок

Згідно з останніми даними Управління національної статистики, в будинках для людей похилого віку у всій Англії і в Вельсі було зареєстровано 14 658 смертей через COVID-19.

У звіті Держконтролю минулого місяця стверджувалося, що близько 25 тис. пацієнтів лікарні були виписані в будинку для людей похилого віку в Англії у розпал пандемії, причому всі тести на Covid-19 не проводилися.

DHSC повідомляє, що нова стратегія тестування заснована на основі останніх рекомендацій урядової науково-консультативної групи з надзвичайних ситуацій (Sage) і нових даних, що свідчать про більш високу поширеність в будинках для людей похилого віку.

У дослідженні Vivaldi 1, в якому було опитано майже 9 000 керівників будинків престарілих та проаналізовані дані, були виявлені більш високі рівні вірусу серед персоналу з догляду.

Нагадаємо, вчені у Великій Британії стверджують, що вакцина проти Covid-19 може не дуже добре діяти для літніх людей, які перебувають під найбільшим ризиком серйозно захворіти і померти від цієї хвороби. Це може означати потребу в імунізації тих, хто їх оточує, зокрема, дітей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація