У Британії через мутацію коронавірусу обмежили роботу одного з найбільших портів

У Британії через мутацію коронавірусу обмежили роботу одного з найбільших портів

Ілюстрація / Фото: Associated Press

Пасажирів просять не приїжджати в порт Дувр, а компанії - не доставляти вантажі.

У Великій Британії, де виявили новий різновид коронавірусу, тимчасово заборонили кораблям вирушати у закордонні рейси із одного з найбільших морських портів Дувр. Посилюють обмеження тимчасово для запобігання поширення COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба адміністрації порту.

Крім того, пасажирів і осіб, які супроводжують вантажі, закликають не заїздити в порт. Обмеження діятимуть щонайменше протягом 48 годин.

"Через прикордонні обмеження у Франції доступ до поромного терміналу в порту Дувра призупинено для всіх перевезень, що мають супровід, які залишають Велику Британію, до подальшого повідомлення", - заявили у морській адміністрації.

Наголошується, що заборона на морські рейси не поширюється кораблі, які перевозять вантажі без супроводу, а також на всі перевезення до Британії (разом з чинними обмеженнями на поїздки для туристів). Грузовий термінал Дувра, пристань для яхт та інші зони порту будуть відкритими.

Водночас, як повідомляє DPA, розширився перелік європейських країн, які призупиняють польоти з Британії через новий штам коронавірусу. Нідерланди були першими, хто оголосив про негайну заборону польотів, але вже аналогічні повідомлення надійшли з Бельгії, Австрії, Франції, Італії, Латвії, Литви, Естонії, Болгарії, Швейцарії, Чехії та Швеції.

Раніше міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Генкок заявив, що в країні було виявлено щонайменше тисячу випадків захворювання на новий різновид коронавірусу. Генкок сказав, що цей варіант вірусу відрізняється від вже відомого тим, що значно швидше поширюється. 

У суботу, 19 грудня, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що в Лондоні і на південному сході Англії вводять від 20 грудня четвертий, найвищий рівень обмежень. Зокрема, мешканцям зазначених районів заборонять збиратися разом на Різдво. Також зачиняються магазини, які не продають предмети першої необхідності, салони краси та спортзали.

У Великій Британії, зокрема, заявили, що новий штам коронавірусу, який наразі циркулює в деяких частинах країни, "вийшов з-під контролю". 

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у неділю, 20 грудня, закликала європейські країни посилити заходи у боротьбі з коронавірусом через появу у Великій Британії його нового штаму. 

Британією шириться новий штам коронавірусу

Британією шириться новий штам коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація