У Бразилії вперше за понад три місяці спостерігають зниження смертності від коронавірусу

У Бразилії вперше за понад три місяці спостерігають зниження смертності від коронавірусу

Фото: Associated Press

За словами експертів, швидкість передавання інфекції в Бразилії поступово уповільнюється.

У Бразилії кількість летальних випадків, пов'язаних із COVID-19, вперше від травня пішла на спад.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що минулого тижня добовий показник смертності в країні був меншим за дев'ять сотень, тоді як впродовж трьох останніх місяців він перевищував тисячу.

Тим часом дослідники з Імперського коледжу в Лондоні заявили, що, за їхніми підрахунками, швидкість передавання інфекції в Бразилії поступово уповільнюється, однак, припускають, що показники можуть знову зрости.

Урядова статистика також нестабільна. У вівторок та середу Бразилія щодня реєструвала понад 1100 смертей, і, за словами експертів, поки рано говорити, що найгірше минуло.

"Ми маємо тенденцію до зниження порівняно з попереднім високим плато, - сказав експерт з інфекційних хвороб Федерального університету Ріо-де-Жанейро Роберто Медронхо. - Але цифри все ще високі, і ми повинні зберігати пильність, щоб вони не зростали знову".

У Бразилії нову коронавірусну інфекцію підхопили майже чотири мільйони людей. З них понад 123 тисячі пацієнтів померли від ускладнень, тоді як ще понад три мільйони - вилікувалися.

Нагадаємо, антитіла до COVID-19 зберігаються в організмі людини щонайменше впродовж чотирьох місяців після встановлення діагнозу, та не зникають так швидко, як припускали раніше. До такого висновку дійшли експерти DeCODE Genetics з Рейк'явіку, які дослідили результати тестів понад 30 тисяч пацієнтів в Ісландії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація