У Берліні заборонили відвідувати магазини та перукарні без негативного тесту на COVID

У Берліні заборонили відвідувати магазини та перукарні без негативного тесту на COVID

Обмеження не поширюються на відвідування продуктових магазинів і аптек.

Від середи, 31 березня, у Берліні почали діяти суворі обмеження через поширення коронавірусу.

Зокрема, вони стосуються перебування у громадських місцях, пише berlin.de.

Місцевим мешканцям заборонили відвідувати перукарні, музеї, а також непродовольчі магазини без свіжого результату негативного ПЛР-тесту на COVID-19. Влада німецької столиці ухвалила рішення про нові заходи 27 березня.

Зазначається, що обмеження не поширюються на відвідування продуктових магазинів, аптек, оптик, магазинів побутової хімії та товарів для дому, канцтоварів, книжкових і зоомагазинів, АЗС, автомайстерень. До слова, відвідувати перукарні можна лише за попереднім записом, а також після отримання негативного тесту на COVID-19. Така ж вимога буде діяти під час відвідування культурних установ: галерей, музеїв та меморіалів.

Власники найбільших торгових центрів рекомендують "організувати тестування" для відвідувачів. Роботодавці також мають налагодити систему тестування своїх співробітників.

Крім того, аби взяти участь у заході, який відбувається у закритому приміщені, потрібно також мати аналіз на коронавірус. До слова, правило стосується зібрань, але не стосується релігійних зустрічей, доменстрацій тощо.

Роботодавці не повинні ухвалювати рішення протягом двох разів на тиждень, пропонуючи своїм працівникам безкоштовний експрестест на антиген Point-of-Care (PoC) або один тест для самостійного застосування під спостереженням.

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) опублікувала повний звіт про походження коронавірусу, який викликає хворобу COVID-19. Доповідь підготовлено за підсумками роботи місії в Китаї. Документ містить понад 100 сторінок. Експерти ВООЗ вважають, що вірус, швидше за все, передався від однієї тварини - кажана або панголіна - проміжного господаря, теж тварині, а від нього - людині, але спосіб передавання досі незрозумілий. У звіті рекомендується провести додаткові дослідження серед худоби і домашніх тварин, які можуть заразитися коронавірусом, особливо кішок і норок.

Новини світу: комісія ВООЗ навела кілька гіпотез походження COVID-19

Новини світу: комісія ВООЗ навела кілька гіпотез походження COVID-19

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація