Труханов: Одеса — в топі міст України, які розгорнули масштабну роботу у боротьбі з COVID-19 Актуально

Труханов: Одеса — в топі міст України, які розгорнули масштабну роботу у боротьбі з COVID-19

Фото: Міська рада Одеси

Місто закупило якісні та надійні кисневі концентратори від провідного світового виробника дихальної апаратури.

Одеса отримала чергову поставку кисневих концентраторів, куплених за кошти міського бюджету. 44 концентратори було закуплено у провідного світового виробника дихальної апаратури — New Life.

Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов, передає пресслужба.

"Вони є найбільш зручними і надійними в експлуатації, саме так їх оцінюють профільні фахівці та лікарі. Раніше ми придбали 203 сучасних кисневих концентратори для наших медустанов, також коштом міської скарбниці. Ще 16 передали нам волонтери, за що я хочу висловити величезну подяку", — сказав Геннадій Труханов.

Концентратори будуть розподілені між міськими лікарнями, де проводиться лікування пацієнтів з COVID-19: 14 — в інфекційну лікарню, по 10 концентраторів до МКЛ №1, МКЛ №10, МКЛ №11. Мер Одеси наголосив, що на сьогодні Одеса — в топі українських міст, які розгорнули таку масштабну роботу у боротьбі з COVID-19.

"Передусім, це завдяки самовідданості наших медпрацівників. І, звісно, оперативній реакції міста на зростання захворюваності. З міського бюджету виділяються величезні кошти на дійсно найкраще обладнання, перепрофілювання відділень у лікарнях згідно з потребами. І багато іншого", — сказав Труханов.

Крім того, нинішнього року коштом міського бюджету для одеських лікарень було придбано 34 сучасних апаратів ШВЛ. Всього у стаціонарах міста понад 100 ШВЛ можуть бути використані для лікування COVID-19.

Тим часом, кількість інфікованих коронавірусом в Україні упродовж доби збільшилася на 8 687 нових випадків. Станом на 20:00 9 листопада відомо про 469 018 хворих у країні. Кількість летальних випадків сягнула 8 565. Кількість одужалих становить уже 209 143.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація