"Треба запроваджувати негайно" – Аваков виступив за радикальний локдаун на чотири тижні

"Треба запроваджувати негайно" – Аваков виступив за радикальний локдаун на чотири тижні

Фото: УНІАН

Очільник МВС каже, що локдаун можуть ввести найближчими днями.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про необхідність запровадження радикального локдауну терміном три-чотири тижні. Тотальний карантин може бути введено, щойно уряд підготує всі програми компенсацій для бізнесу.

Про це сказав Арсен Аваков в ефірі телеканалу "Україна-24".

"Моя особиста точка зору, що необхідно вводити локдаун якомога швидше. Тривалістю три або чотири тижні. Не треба ховатися за політичними гаслами або за якимись зручними формулюваннями, тому що мова йде про великі системні ризики для здоров'я наших людей", - сказав Аваков.

Очільник МВС висловив думку, що тотальний карантин потрібно запровадити щойно уряд сформулює програму компенсації, анонсовану президентом Володимиром Зеленським. Це може статися, каже Аваков, найближчими днями.

Завдяки радикальному локдауну, зі слів Авакова, вдасться перервати ланцюг передавання інфекції.

"Тому, моя точка зору, щойно ми будемо готові, я сподіваюся, це буде найближчими днями, сформулювати в деталях і реальних механізмах ту програму компенсації, яку озвучив президент, потрібно негайно ввести локдаун, перервати ланцюг передавання інфекції та постаратися зберегти здоров'я українців і піти від ситуації, коли у нас понад 200 смертей щодня", - сказав Аваков.

Нагадаємо, 25 листопада в уряді заявили, що про введення більш жорстких карантинних заходів в Україні зараз не йдеться. Але Кабінет міністрів все ж розробив підтримку для українців і бізнесу, якщо у державі запровадять тотальний локдаун на зимові свята.

Як повідомлялося, міністр культури Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий жорсткий карантин під час новорічних і різдвяних свят, а також відмовитись від масових заходів. Водночас уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття. 

Говорять про посилення обмежень на свята і в Офісі президента. Радник керівника ОП Тимофій Милованов каже, що різдвяні свята - гарна нагода посилити карантинні обмеження в Україні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація