Треба вакцинувати 19-20 мільйонів українців для переривання ланцюга - Радуцький

Треба вакцинувати 19-20 мільйонів українців для переривання ланцюга - Радуцький

Фото: Право на владу

Отримати безоплатну вакцину у березні матимуть змогу лише 4 млн українців.

Партію безоплатної вакцини від глобальної ініціативи "Ковакс" Україна чекає від 1 березня 2021 року. Нею вакцинувати мають передусім медиків, педагогів, поліцейських, старших за 60 років людей та з хронічними захворюваннями. 

Не дивлячись на це, питання локдауну в Україні не стане менш актуальним. Про це 10 грудня заявив голова комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу"  на телеканалі "1+1".

"З тих 4 млн доз питання локдауну не буде знятим, на жаль. Мінімум, скільки нам потрібно провакцинувати, - 18-19 млн українців. Десь приблизно половину населення країни. Тоді ми можемо казати про переривання ланцюга. На жаль, на сьогоднішній день стійкого імунітету немає. Тому будемо казати так: 15-17 млн. Але ми будемо розуміти, що частина перехворіє, на жаль. Часу для того треба. З тих прогнозів, які маємо сьогодні, ми десь до середини літа будемо мати вже достатню кількість провакцинованих людей", - заявив Михайло Радуцький.

Нагадаємо, що Радуцький розповів, чому Україна не закупила дешеві тести на антиген COVID-19. Михайло Радуцький акцентує, що тест на антиген та ПЦР - це два різні тести: Словаччина використовувала тести на антиген, які дешевші, ніж ПЦР. При цьому, тести на антиген - менш точні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація