Трамп заявив, що ситуація з пандемією коронавірусу в США незабаром погіршиться

Трамп заявив, що ситуація з пандемією коронавірусу в США незабаром погіршиться

Фото: Associated Press

До 1 листопада у США від ускладнень коронавірусу можуть померти понад 220 тисяч американців. 

Американський президент Дональд Трамп попередив, що ситуація з пандемією COVID-19 у США, ймовірно, "погіршиться, перш ніж покращиться".

"Це те, про що я не люблю говорити, але саме так воно і є", - сказав голова держави у вівторок, 21 липня, під час брифінгу в Білому домі, пише CNBC.

Зазначається, що від початку пандемії нову коронавірусну інфекцію підхопили понад 3,8 мільйона американців, понад 141 тисяча з яких загинула від ускладнень захворювання. Водночас у штатах продовжують фіксувати нові антирекорди, пов'язані із поширенням COVID-19. Так, у 34 штатах продовжує збільшуватися щоденний показник ушпиталених, а в Техасі та Флориді у понеділок повідомили про найбільшу за увесь період спалаху інфекції кількість летальних випадків серед пацієнтів з підтвердженим коронавірусом. 

У виданні наголошують, що впродовж кількох останніх тижнів Трамп применшував загрозу COVID-19, пояснюючи велику кількість хворих потужністю тестування. 

Як повідомили у Білому домі, за попередніми прогнозами до 1 листопада у США від ускладнень коронавірусу можуть померти понад 220 тисяч американців. 

Водночас під час брифінгу Трамп вкотре повторив своє твердження щодо того, що колись пандемія "просто зникне".

Нещодавно американський президент, який від початку пандемії COVID-19 вперто відмовлявся носити захисну маску й вперше з'явився у ній на публіці лише на початку липня, змінив позицію.

На своїй сторінці у Twitter очільник США оприлюднив власну світлину в масці та написав: "Чимало людей кажуть, що це патріотично - носити маску в місцях, де неможливо зберігати соціальну дистанцію. Немає нікого більш патріотичного, ніж я, ваш улюблений президент". 

Журналісти ж пов'язали нову заяву Трампа зі зміною керівника його передвиборчої кампанії, на посаду якого він минулого тижня призначив керівника польового штабу під час його кампанії 2016 року Біла Степіна. 

Британія, Канада та США заявили, що російські хакери намагалися вкрасти дані про вакцину від коронавірусу

Британія, Канада та США заявили, що російські хакери намагалися вкрасти дані про вакцину від коронавірусу
Наступна публікація