Трамп висловився проти $900 мільярдів допомоги економіці США на тлі пандемії коронавірусу

Трамп висловився проти $900 мільярдів допомоги економіці США на тлі пандемії коронавірусу

Фото: Associated Press

Трамп вважає законопроєкт неприйнятним.

Чинний президент США Дональд Трамп відмовився підписувати законопроєкт щодо виділення 900 мільярдів доларів на підтримку американської економіки в умовах пандемії COVID-19, назвавши його "ганебним".

Про це він заявив в оприлюдненому в своєму Twitter відеозверненні.

Трамп вважає законопроєкт неприйнятним. Зокрема, передбачену для американців стимулюючу виплату в розмірі 600 доларів він назвав "сміховинно низькою", закликавши Конгрес збільшити її до двох тисяч доларів.

Як повідомлялося, минулої доби після кількох місяців перемовин обидві палати Конгресу США ухвалили виділення 900 мільярдів доларів на підтримку американської економіки в умовах пандемії COVID-19, а також 1,4 трильйона доларів на фінансування уряду в 2021 році.

Документ передбачав виділення коштів на боротьбу з коронавірусом, а також фінансову допомогу для приватних осіб та підприємств.

Так, більшість американців мала б отримати стимулюючу виплату в розмірі 600 доларів, а щотижневі виплати по безробіттю зросли б на 300 доларів.

Водночас сотні мільярдів доларів мали б піти на підтримку сфери охорони здоров'я, вакцинацію від коронавірусу, субсидії для постраждалих підприємств, ресторанів та театрів, фінансування шкіл, медичних установ тощо.

Нагадаємо, у США кампанія з масової вакцинації від COVID-19 стартувала у понеділок, 14 грудня. Незабаром після щеплення на Алясці у двох медпрацівників регіональної лікарні Бартлетта (BRH) в місті Джуно виявили алергічну реакцію

Пандемія коронавірусу: як вакцинують урядовців США

Пандемія коронавірусу: як вакцинують урядовців США

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація