Трамп поскандалив із журналістами через тестування на коронавірус та знову згадав про Китай

Трамп поскандалив із журналістами через тестування на коронавірус та знову згадав про Китай

Фото: Associated Press

Після суперечки американський президент попрощався та пішов з брифінгу. 

У понеділок, 11 травня, під час брифінгу в Білому домі президент США Дональд Трамп посварився із журналістами через запитання щодо тестування на COVID-19.

Під час виступу Трамп розповідав про значне збільшення денної кількості тестувань на наявність коронавірусу, повідомляє CNBC.

"Ви багато разів говорили, що США діє значно краще, ніж будь-яка інша країна, коли йдеться про тестування, - звернулася до Трампа журналістка CBC News. - Чому це важливо? Чому для вас це глобальна конкуренція, якщо щодня американці все ще втрачають свої життя, а ми й далі щодня спостерігаємо збільшення випадків?"

У відповідь, Трамп заявив, що "люди вмирають в усьому світі", а із таким запитанням варто звернутися до Китаю. "Поставте Китаю це запитання, добре? Якщо ви поставите їм це запитання, ви можете отримати дуже незвичну відповідь", - зазначив американський президент, роздратовано додавши, що вважає запитання журналістки "неприємним" та "некоректним". 

Після цього Трамп посперечався також із журналісткою CNN, заявивши, що їй варто було озвучити свої запитання раніше, а тепер він хоче відповісти іншим представникам ЗМІ. Однак за хвилину очільник США попрощався та пішов з брифінгу. 

Раніше президент стверджував, що Китай випустив коронавірус у світ через "некомпетентність": "Напевно, вони не знають, як це сказати. Ми хотіли діяти спільно і допомогти їм, але вони не захотіли, щоб ми діяли спільно", - казав Трамп. 

Трамп заявив, що бачив докази на підтвердження недоведеної теорії про походження вірусу

Трамп заявив, що бачив докази на підтвердження недоведеної теорії про походження вірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація