"Трагедія розгортається просто зараз": в Одеській області розповіли про ситуацію з коронавірусом

"Трагедія розгортається просто зараз": в Одеській області розповіли про ситуацію з коронавірусом

Фото: Associated Press

Пацієнтам, за словами Павла Бойченка, доводиться очікувати на допомогу.

В Одеській області через велике навантаження на лабораторії пацієнти з симптомами коронавірусу майже тиждень чекають на результати тестів. Водночас, стан хворих на COVID-19 погіршується без отримання допомоги.

Про це заявив поки що чинний голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко. 

"Трагедія розгортається прямо зараз, на наших очах! У райони Одеської області результати ПЛР-тестів надходять через 5-7 днів після здавання! Це ставить на межу життя і смерті пацієнтів, які до підтвердження діагнозу не госпіталізуються до спеціалізованих клінік, де їм можуть надати кваліфіковану допомогу", — написав Бойченко.

На його думку, за час очікування результатів тесту стану здоров'я багатьох хворих стає критичним. "І навіть якщо життя деяким із них вдасться врятувати, то інвалідність гарантована! Просто зараз у декількох районних лікарнях на межі життя і смерті пацієнти з пневмонією і симптомами коронавірусу очікують на результати ПЛР-тестів, які зроблені 4-7 днів тому!", — написав він.

Він звернувся до МОЗ із проханням організувати своєчасне тестування пацієнтів. "Чому за 8 місяців і за 60 млрд грн ви не змогли організувати оперативне та своєчасне тестування пацієнтів з важкими симптомами? Хто відповість на це питання? Хто відповість за ваше легковажне нехлюйство? Що буде за 20 тисяч хворих на добу, які очікуються до грудня?", — звернувся він.

Нагадаємо, у жовтні збільшилася кількість госпіталізованих з COVID-19 на майже 80%. Понад 51 тис. хворих потрапили до лікарень. Водночас, із загальної кількості пролікованих пацієнтів у жовтні 55% були підключені до джерела кисню.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація