То перевіряють, то пропускають просто так: як на в'їздах до Києва проводять температурний скринінг

То перевіряють, то пропускають просто так: як на в'їздах до Києва проводять температурний скринінг

Фото: УНІАН

Такі міри поки що запровадили на чотири дні.

Відсьогодні і принаймні до понеділка посилюється контроль на основних в’їздах до Києва. Відтепер температуру заміряють у всіх пасажирів та водіїв, якщо в авто їх їде троє або більше. Як облаштували контрольно-пропускні пункти, та як водії реагують на посилені заходи безпеки, в сюжеті ТСН 19:30.

З трьох смуг на в'їзд до столиці правоохоронці залишають одну. Автівки пропускають по черзі, перевіряють кількість пасажирів: якщо троє або більше — зупиняють на обов'язковий температурний скринінг.

Геннадій — підприємець, та під час карантину знайшов собі інше заняття — став волонтером Держпродспоживслужби. Тепер він та ще двоє колег перевіряють температуру у водіїв та пасажирів. За температури понад 37,5 градусів, людину мають відправити на самоізоляцію. Якщо вище 38, мають викликати швидку та за потреби зробити тест на коронавірус. У більшості людей, які в'їжджають до столиці, показники в межах норми. Та Сергія з Альоною зупиняють: прилади показали високу температуру. Лікарі швидкої показники перевіряють. Альону відпускають, а Сергія змушують відправитися на самоізоляцію.

До нововведень люди переважно ставляться з розумінням. Нарікають хіба що на затори. За кілька годин обмежень затори виростають до кількох кілометрів.

На основних в'їздах до Києва у водіїв та пасажирів почали перевіряти температуру

На основних в'їздах до Києва у водіїв та пасажирів почали перевіряти температуру

Температурний скринінг врешті триває недовго. Автомобілі таки запускають до столиці без жодної перевірки. Свої дії пояснюють тим, що потрібно зменшити затори.

Пів години машини їдуть без перешкод. Та раптом дорогу знову перекривають. Саме такими паузами, пояснюють в КМДА, періодично розвантажуватимуть транспортний потік.

"Якщо буде величезний затор, то якась порція машин буде пропускатися. Потім відновлюватися буде звичайна робота", — каже заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Температурний скринінг нині запровадили на усіх основних в'їздах до столиці, поки що тільки на 4 дні — до понеділка. Чи подовжувати їх далі, міські очільники ще думають.

Кореспондентка ТСН Інна Власова

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація