Святкували хрестини та возили дитину в лікарню: подробиці смерті немовляти від COVID-19 у Тернопільській області

Святкували хрестини та возили дитину в лікарню: подробиці смерті немовляти від COVID-19 у Тернопільській області

Фото: pixabay.com

Батьки немовляти були невакциновані.

У селі Андруга Кременецького району Тернопільської області через ускладнення від коронавірусу померло 3-місячне немовля. Дитини не стало вдома, медики швидкої допомоги лише констатували смерть. 

Про це повідомив директор Кременецького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Віталій Корнійчук, пише zaxid.net. 

Медик зазначив, що вони лише констатували смерть немовляти, проте батьки до них не звертались раніше. 

"Ми навіть не знали, що в них є хвора дитинка. Знаю, що батьки возили дитину на огляд в приймальне відділення Кременецької райлікарні ще 14 жовтня, у вихідний день", - повідомив Віталій Корнійчук. 

Головний лікар Кременецької райлікарні Павло Кісіль підтвердив, що батьки справді приїжджали у приймальне відділення медустанови. 

"Чергова лікарка-педіатр оглянула дитину, зауважень не було серйозних, порадила міряти температуру три рази і звернутися наступного дня до їхнього сімейного лікаря, щоб сімейний призначив відповідні ліки. Первинна ланка медицини повинна здійснювати нагляд за маленькими дітьми до року. Чому це не було зроблено - не знаю", - сказав головний лікар районної лікарні. 

Родичі дитини ж розповіли ТСН, що вони не помічали в немовляти симптомів коронавірусу та смерть дитини для них була раптовою. Також відомо, що недавно у родині відсвяткували хрестини і медики не виключають - хворобу приніс хтось з гостей.  Батьки покійної дитини були невакциновані. 

Нагадаємо, у Тернопільській області через коронавірус померло 3-місячне немовля

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Новини України: у Тернопільській області тримісячне немовля померло від коронавірусу

Новини України: у Тернопільській області тримісячне немовля померло від коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація