Суд звільнив від штрафу за порушення карантину у 34 тис. грн жительку Чернівецької області

Суд звільнив від штрафу за порушення карантину у 34 тис. грн жительку Чернівецької області

Провадження по справі закрите за відсутністю в діях особи складу адміністративного правопорушення.

У Чернівецькій області суд звільнив від покарання власницю місцевого кавового кіоску, яку оштрафували на 34 тис. грн за порушення карантину.

Про це повідомляє "Судова влада України".

Так, Чернівецький апеляційний суд скасував рішення Кіцманського районного суду Чернівецької області, яким жінку було оштрафовано на суму, що дорівнює 2 тис. неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

У рішенні районний суд зазначив, що жінка порушила умови карантину, оскільки не припинила роботу закладу та продовжувала приймання відвідувачів всупереч забороні здійснювати торгівлю.

Однак власниця кіоску оскаржила постанову з підстав недоведеності її вини.

Апеляційний суд послався на постанову Кабінету міністрів України №255 від 11 березня 2020 року зі змінами від 2 квітня 2020 року, згідно якої торгівля харчовими продуктами не підпадала під заборону в разі дотримання санітарних та протиепідемічних заходів.

Постанова суду першої інстанції була скасована, а провадження по справі закрите за відсутністю в діях особи складу адміністративного правопорушення.

Уряд хоче підвищити штрафи за відсутність захисної маски у громадських місцях

Уряд хоче підвищити штрафи за відсутність захисної маски у громадських місцях

Нагадаємо, що розгляд справи про штраф президенту Володимиру Зеленському за порушення карантину, коли у Хмельницькому він разом з керівником свого офісу, головним санлікарем та іншими посадовцями випив кави в закладі без маски, передали до Верховного суду України. Місцеві судді звернулися до Верховного суду для розтлумачення, адже, відповідно до Конституції, Зеленський має статус недоторканної особи як президент.

А от голову Офісу президента Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова і головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка оштрафували на 17 тисяч гривень.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація