Степанов заявив, що обмеження "червоної" зони карантину можуть змінити

Степанов заявив, що обмеження "червоної" зони карантину можуть змінити

Фото: УНІАН

За його словами, українці повинні дотримуватися усіх протиепідеміологічних заходів.

Український уряд може внести зміни до обмежень пандемії COVID-19, які діють у "червоній" та "помаранчевій" зонах карантину. 

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив в етері ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"Щодо перегляду самих обмежень на "червоному" рівні небезпеки, ну, я не виключаю такої можливості. Тим паче, що Чернівці або решта вже достатньо тривалий термін перебувають на "червоному" рівні. Ми подивимося, в який спосіб ми можемо це зробити і як", - зазначив очільник МОЗ.

За його словами, українці повинні дотримуватися усіх "червоних" та "помаранчевих" карантинних обмежень та протиепідеміологічних заходів. "У понеділок буду розмовляти з мерами міст", - додав міністр. 

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я зустрінеться з мерами українських міст, щоб обговорити недотримання містами карантинних обмежень.

Степанов сказав, що він готовий комунікувати з місцевою владою і пояснювати важливість дотримання протиепідемічних заходів. Міністр наголосив, що "важливо, щоб регіони дотримувалися карантину, щоб система працювала, і ми могли вчасно надавати медичну допомогу". 

Раніше Максим Степанов несподівано заїхав на базар у Чернігові, де виявив порушення карантину. За його словами, продавці не одягають маски, а покупцям не вимірюють температуру. 

На центральний ринок Чернігова без попередження завітав Максим Степанов з інспекцією

На центральний ринок Чернігова без попередження завітав Максим Степанов з інспекцією

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація