Степанов заявив, що для людей із коронавірусом задіяно 26 тисяч ліжок: це 50% від усієї кількості

Степанов заявив, що для людей із коронавірусом задіяно 26 тисяч ліжок: це 50% від усієї кількості

Фото: Associated Press

Міністр зазначив, що постійно збільшувати кількість таких ліжок неможливо, так само, як і кількість медичних фахівців.

В Україні на сьогодні для людей з підтвердженим COVID-19 або підозрою на нього у лікарнях задіяно вже 26 тисяч ліжок. Загалом для таких пацієнтів підготовлені 35 тисяч ліжок. 

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 5 вересня. 

"На сьогодні в нас 26 тисяч ліжок вже задіяно для лікування хворих COVID-19. Водночас ми додаємо лікарні, які включаються в процес лікування. Це ще плюс 9 тисяч ліжок. Тобто готовність — 35 тисяч ліжок", - сказав Степанов.

Варто зазначити, що йдеться не лише про ліжка для людей із підтвердженим коронавірусом, а й для тих, в кого є підозра на нього. "Наприклад, коли людину з пневмонією доправляють з підозрою, а потім вже робиться тест", — зазначив міністр. 

Так, станом на 5 вересня в Івано-Франківській області загальна кількість таких зайнятих ліжок — 61%, в Львівській — 50%, Одеській — 65%, Тернопільській — 56%, Сумській — 53%, Хмельницькій — 52%, а у Чернівецькій області — 69%.

Нагадаємо, Степанов також заявляв, що в лікарнях України наразі в наявності близько 4 тисяч апаратів ШВЛ. Лабораторії мають запас тестів на 1,5-2 місяці. Водночас медичній системі потрібні люди, які можуть цим користуватися та можуть надавати медичну допомогу. 

Через коронавірус в Україні закривають школи на карантин

Через коронавірус в Україні закривають школи на карантин

Повʼязані теми:

Наступна публікація