Степанов розповів, де ризик інфікування коронавірусом є найвищим

Степанов розповів, де ризик інфікування коронавірусом є найвищим

Фото: Associated Press

Тому у січні буде впроваджено жорсткий карантин, щоб збити кількість хворих на COVID-19 до мінімуму.

Ризик інфікування коронавірусною хворобою COVID-19 є найвищим у закладах громадського харчування. Тому заборона на роботу закладів громадського харчування від 8 до 24 січня є виправданою.

Про це у четвер, 24 грудня, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми знаємо, як зростатиме захворюваність, які чинники впливають на зростання. Доречно було б узагалі не проводити святкування в ресторанах, ризик інфікування в закладах громадського харчування є найвищим", - сказав він.

Водночас очільник МОЗ зазначив, що необхідності повністю закривати громадський транспорт немає, оскільки впроваджувані обмеження зумовлять значне скорочення кількості пасажирів у транспорті.

За словами Степанова, стратегія МОЗ щодо протиепідемічних заходів "завжди демонструвала свою ефективність".

"Усе розпочалося з локдауну на початку року, що дало змогу звести першу хвилю до мінімуму. Якби тоді кількість хворих упродовж тижня була 1 тис. хворих на добу, ми отримали б колапс медичної системи. Після цього ми перейшли до формату адаптивного карантину, який міг працювати до певного рівня захворюваності. Але ми не дійшли до тих цифр, як деякі європейські країни, що дозволило не входити в локдаун. 9 листопада ми впровадили єдиний режим карантинних заходів, коли ми щотижня зростали на 30-35% хворих і госпіталізацій. Ми також залишили грудень робочим. У січні ми заздалегідь попередили, що впроваджуватимемо жорсткий карантин, щоб збити кількість хворих до мінімуму", - розповів Максим Степанов.

Як повідомлялося раніше, уряд дозволив ресторанам та кафе у новорічну ніч працювати до 07:00. Варто зазначити, що раніше закладам було дозволено працювати до 01:00 ночі.

Кількість хворих на коронавірус в Україні перетнула позначку в 1 мільйон

Кількість хворих на коронавірус в Україні перетнула позначку в 1 мільйон

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація