Степанов пояснив, чому в Європі після послаблення карантину не стався спалах коронавірусу

Степанов пояснив, чому в Європі після послаблення карантину не стався спалах коронавірусу

Фото: Associated Press

Він вважає, що причина лише в дотриманні обмежень.

Голова МОЗ Максим Степанов вважає, що в Європі, на відміну від України, після послаблення карантину кількість випадків коронавірусу продовжила знижуватися, бо там суворіше дотримуються правил носіння маски та соціальної дистанції.

Про це він сказав 28 червня під час брифінгу.

"У більшості європейських країн, окрім пом'якшення карантину, вони суворо дотримуються тих правил, які встановлені. Ці правила не є важкими. Вони дуже прості: ти заходиш у будь-яке приміщення, в ресторан, будь-яку будівлю, в ліфт, ти просто надягаєш маску. Якщо ти десь перебуваєш на вулиці, заходиш до супермаркету, окрім маски, ще дотримуєшся соціальної дистанції 1,5 метри, користуєшся антисептиками. Дотримання цих правил суттєво знижує ризик інфікування коронавірусною інфекцією", - сказав міністр, додавши, що саме це впливає на відсутність різкого зростання там випадків COVID-19.

"По-друге, в європейських країнах достатньо суворо контролюється дотримання цих правил, як зі сторони власників, так і зі сторони контролювальних органів. Це те що ми зараз робимо: звертаємося до контролювальних органів щодо більш суворого, більш жорсткого контролю за дотриманням цих правил", - додав він.

Раніше ТСН.ua з'ясував, як коронавірус розвивається у країнах-сусідах. У Румунії також фіксують пік захворюваності, а у Польщі почали розраховувати коефіцієнт, який продемонструє кінець епідемії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація