Степанов підписав технічні документи: коли Україна отримає вакцини проти COVID-19

Степанов підписав технічні документи: коли Україна отримає вакцини проти COVID-19

Фото: Associated Press

Україна розраховує на отримання близько 8 млн доз препарату від COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов у п'ятницю, 4 грудня, підписав технічні документи для отримання Україною вакцини від коронавірусу від глобальної ініціативи COVAX наприкінці І кварталу або на початку ІІ кварталу 2021 року.

"Вчора підписав технічні документи з альянсом GAVI щодо ініціативи COVAX — програми допомоги країнам в отриманні вакцини проти коронавірусу. Відтак, ми розраховуємо на отримання близько 8 млн доз препарату від COVID-19. Очікується, що перші постачання в Україну відбудуться вже у І кварталі 2021 року", — написав він на сторінці у Facebook.

За словами Степанова, першочергова мета — вакцинувати людей з груп ризику, зокрема, українських медиків, які щодня ризикують своїм здоров‘ям.

Також, за його словами, МОЗ наразі перебуває на фінальній стадії підписання угод і з іншими виробниками вакцин від коронавірусу.

"Наша мета — отримати для України максимальну кількість доз, аби повністю задовольнити потребу нашої держави. Питання отримання вакцини — наш пріоритет. Незабаром, сподіваюсь, ми забудемо про COVID-19 завдяки масовій вакцинації. Адже поки медициною не вигадано інших засобів остаточної перемоги над епідеміями, аніж щеплення та протиепідемічні заходи. Тож вкотре нагадую: будьте обережними, відповідальними та виконуйте рекомендації МОЗ", — резюмував Степанов.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов у парламенті розповів про плани боротьби із пандемією коронавірусу на найближчі місяці, а це — жорсткий локдаун у січні, та масові щеплення навесні. Щеплення від COVID-19 за бюджетні кошти планують запровадити уже наприкінці березня. Україна купуватиме лише ті препарати, які пройшли всі дослідження.

Тим часом локдаун в Україні підтримує усе більше людей, прихильників тотальних обмежень на новорічні свята понад 50%. Більшість громадян притримується думки, що внаслідок локдауну на Новий рік вдасться зменшити кількість заражень коронавірусом.

Степанов оголосив плани боротьби з COVID-19 на найближчі місяці

Степанов оголосив плани боротьби з COVID-19 на найближчі місяці

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація