Степанов назвав можливі суми штрафів за відсутність масок у громадських місцях

Степанов назвав можливі суми штрафів за відсутність масок у громадських місцях

Фото: УНІАН

Проєкт закону мають підтримати ще нардепи.

Кабінет міністрів пропонує штрафувати фізичних осіб за неносіння масок на суму від 170 до 255 гривень. Підприємцям, ймовірно, доведеться платити ще більше.

Про це під час брифінгу 2 липня повідомив очільник МОЗ Максим Степанов.

Міністр зазначив, що уряд узгодив законопроєкт та передав його на розгляд до Верховної Ради. Нардепи, своєю чергою, голосами мають внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Він (прим. законопроєкт) регламентує встановлення відповідних штрафів за неносіння масок. Штрафи, які передбаченні законопроєктом для фізичних осіб будуть складати від 170 до 255 гривень. Так і для юридичних осіб, для власників закладів харчування, спортивних закладів, магазинів. Якщо вони не дотримуються карантинних вимог, то для них штраф буде складати від 3 400 грн до 5 100 грн", - зазначив Степанов.

Нагадаємо:

  •  Кабінет міністрів України на засіданні 1 липня схвалив проєкт закону, який передбачає покарання за відсутність захисних масок на обличчі під час карантину.
  • Відповідальність буде передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення для фізичних осіб та окремо - для юридичних осіб - власників відповідних будинків, споруд, громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов`язані пропускати таких громадян у вказані приміщення лише за наявності відповідних масок.

Медичні маски на вулиці вже можна не носити - Ляшко

Медичні маски на вулиці вже можна не носити - Ляшко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація