"Стан хворого погіршується миттєво": лікарка із Закарпаття розповіла про перебіг коронавірусу

"Стан хворого погіршується миттєво": лікарка із Закарпаття розповіла про перебіг коронавірусу

Фото: Роман Балук

Людина приходить своїми ногами, а через декілька годин уже не може жити без використання кисню.

Коронавірусна інфекція небезпечна своїм непрогнозованим перебігом. Хворому на COVID-19 може стати гірше миттєво.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала лікарка Закарпатської обласної лікарні Богдана Булеза.

"Хворих, на жаль, не стає менше! Швидкі із сиренами щодня підвозять все нових і нових пацієнтів. Хворі різні: з легким перебігом, безсимптомні, важкі киснево-залежні", - каже лікарка.

За словами Богдани Булези, найстрашніше, що неможливо спрогнозувати перебіг хвороби. "Людина приходить своїми ногами і через декілька годин стан погіршується так, що вона з важкістю та задишкою робить мінімальні рухи, її життя неможливе без використання кисню", - розповідає працівниця лікарні в Ужгороді. 

"Хворий тримає тебе за руки і через маску тихо питає: "А чи доживу я до завтра?", а ти не знаєш що відповісти... Кожен з лікарів намагається робити все можливе і неможливе!!!", - говорить Богдана Булеза.

Фото: facebook.com/bogdana.buleza

Жінка також додає, що багато хто не вірить в існування вірусу. "Просто вже всі втомилися від карантину! Повірте, ми теж втомилися, але вірус існує, він важкий, тому не нехтуйте своїм і нашим здоров’ям, бережіть себе і своїх рідних", - просить лікарка.

Нагадаємо, станом на ранок 11 липня в Україні кількість інфікованих новим коронавірусом зросла на 800 випадків - до 52843. У Закарпатській області за добу виявили 108 нових хворих на COVID-19.

Повʼязані теми:

Наступна публікація