Стало відомо, скількох порушників карантину вихідного дня виявила поліція

Стало відомо, скількох порушників карантину вихідного дня виявила поліція

Фото: Associated Press

Правоохоронці за два дні винесли 1,3 тис. постанов щодо людей, які нехтували масковим режимом.

Упродовж 21-22 листопада поліцейські припинили роботу понад 1,3 тис. суб’єктів господарювання, які працювали всупереч карантину вихідного дня. Серед порушників найбільше закладів торговельного та побутового обслуговування.

Про це 23 листопада повідомляє пресслужба Нацполіції.

"Упродовж вихідних, відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 11.11.2020 №1100, поліцейські здійснювали перевірку щодо дотримання вимог карантину вихідного дня. Загалом поліція за два вихідні дні закрила 1347 суб’єктів господарювання, які працювали всупереч карантинним обмеженням. Зокрема: закладів торговельного та побутового обслуговування – 969, закладів громадського харчування – 327, закладів з надання послуг розміщення – 18, торговельно-розважальних центрів – 22, спортивних залів та басейнів – 5, дискотек та нічних клубів – 4, театрів, кінотеатрів та музеїв – 2", — йдеться у повідомленні.

За результатами перевірок на представників закладів складено 1144 адміністративних протоколів. Також упродовж вихідних розпочато два кримінальні провадження за ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. 

Фото: Національна поліція України

Крім того, поліція за два дні, 21-22 листопада, винесла 1395 постанов щодо людей, які нехтували масковим режимом. Із них 1369 – під час перебування в громадських будинках та спорудах і 26 – під час перебування у громадському транспорті.  

Фото: Національна поліція України

"Загалом із початку дії карантинних обмежень складено 58 034 адміністративних протоколи, розпочато 494 кримінальних проваджень", — додали у поліції. 

Нагадаємо, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан повідомив, що цими вихідними бізнес у Києві дотримувався вимог карантину вихідного дня значно краще, аніж тиждень тому. 

В Одесі силовики розігнали акцію протесту проти карантину вихідного дня

В Одесі силовики розігнали акцію протесту проти карантину вихідного дня

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація