США за тиждень зафіксували мільйон випадків коронавірусу, а Трамп вже місяць не бачився з Фаучі

США за тиждень зафіксували мільйон випадків коронавірусу, а Трамп вже місяць не бачився з Фаучі

Фото: Associated Press

Низка штатів відмовилася від планів щодо пом'якшення карантинних обмежень.

У США впродовж минулого тижня зафіксували близько мільйона нових випадків захворювання на COVID-19. Таким чином загальний показник заражень перевищив позначку в 11 мільйонів.

Про це у неділю, 15 листопада, повідомляє The Hill із посиланням на дані університету Джона Гопкінса.

Зазначається, що представники охорони здоров'я країни намагаються протистояти новій хвилі інфікувань, яка у багатьох штатах вже набула більших масштабів, аніж перша, яку спостерігали на початку цього року. У зв'язку із цим низка штатів відмовилася від планів щодо пом'якшення карантинних обмежень, тоді як деякі населені пункти взагалі посилили протиепідемічні заходи.

Так, минулого тижня у Чикаго оголосили 30-денний локдаун, впродовж якого громадян закликають залишатися вдома, а у Вашингтоні та Мічигані ввели нові обмеження щодо тренажерних залів, ресторанів, театрів та зборів.

"Зафіксовані минулого тижня випадки незабаром стануть рекордними госпіталізаціями", - написав у неділю генеральний хірург США Джером Адамс, наголосивши на прискорення темпів поширення COVID-19.

 

Водночас у виданні вважають, що на тлі президентських виборів адміністрація американського очільника Дональда Трампа дещо уповільнила реагування на пандемію. Так, минулого тижня головний інфекціоніст країни Ентоні Фаучі розповів, що особисто не бачив Трампа вже понад місяць, тоді як раніше вони разом щодня виступали на брифінгах щодо епідеміологічної ситуації в країні.

Раніше президент США анонсував завершення клінічних випробувань одразу чотирьох вакцин від коронавірусу та заявив, що вакцина компанії Pfizer з'явиться в широкому доступі для всіх штатів, за винятком Нью-Йорка, у квітні 2021 року

Нагадаємо також, що радник оголошеного переможцем президентських виборів у США 2020 Джо Байдена Майкл Остерхольм минулого тижня озвучив пропозицію запровадити у США національний локдаун на чотири-шість тижнів, оскільки країна наближається до "COVID-пекла". 

Сам Джо Байден напередодні виборів заявляв, що не бачить необхідності в запровадженні локдауну, однак, наголошував, що буде зважати на рекомендації науковців.

Трамп переконаний, що обов'язково буде президентом США вдруге

Трамп переконаний, що обов'язково буде президентом США вдруге

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація