США вийдуть із ВООЗ в липні наступного року - Помпео

США вийдуть із ВООЗ в липні наступного року - Помпео

Фото: Associated Press

Помпео зазначив, що США визначать альтернативних партнерів-виконавців і нададуть їм цільове фінансування для захисту здоров'я і безпеки американців.

Сполучені Штати залишать Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) в липні 2021 року.

Як повідомив  3 вересня державний секретар США Майк Помпео в Twitter, у планах США - відкликати своїх представників зі штаб-квартири та інших офісів організації.

"Сьогодні Адміністрація Дональда Трампа продовжує просуватися вперед з виходом США з Всесвітньої організації охорони здоров'я. ВООЗ не змогла провести терміново необхідні реформи, починаючи з демонстрації своєї незалежності від Комуністичної партії Китаю", - написав він.

При цьому він зазначив, що США визначать альтернативних партнерів-виконавців і нададуть їм цільове фінансування для захисту здоров'я і безпеки американців і порятунку життів в усьому світі.

Нагадаємо, Дональд Трамп 29 травня заявив про розрив відносин Сполучених Штатів з ВООЗ. Своє рішення він пояснив тим, що у ВООЗ відмовилися проводити реформи, які вимагав Вашингтон.

Раніше Дональд Трамп погрожував, що назавжди припинить фінансування ВООЗ та перегляне членство США в організації. Американський президент заявив, що у ВООЗ є 30 днів на те, щоби виконати усі вимоги США, однією з яких є "демонстрація повної незалежності" організації від Китаю. 

США офіційно сповістили ВООЗ, що виходять з членства організації

США офіційно сповістили ВООЗ, що виходять з членства організації

Повʼязані теми:

Наступна публікація