США допоможуть Україні у питанні отримання вакцини від коронавірусу

США допоможуть Україні у питанні отримання вакцини від коронавірусу

Фото: Associated Press

Отримання вакцини Україною є пріоритетом для уряду США, повідомив Алекс Азар.

У США обіцяють допомогти Україні пришвидшити підписання контрактів щодо отримання вакцини від нового коронавірусу COVID-19. 

Про це йшлося під час телефонної розмови міністра охорони здоров'я України Максима Степанова та міністра охорони здоров'я та соціальних послуг США Алекса Азара, повідомляє 17 листопада пресслужба МОЗ.

Сторони обговорили, зокрема, ситуацію, що склалася навколо всесвітньої пандемії COVID-19 та питання доступу України до безпечної та ефективної вакцини.

"Ми спілкуємося з багатьма нашими міжнародними партнерами та фармацевтичними компаніями щодо забезпечення оперативного постачання до України безпечної та ефективної вакцини, тому що саме вакцина є єдиним реальним засобом протидії пандемії COVID-19. Ми сподіваємося на підтримку наших друзів із США в цьому питанні", - зазначив Степанов.

Азар зауважив, що отримання вакцини Україною є пріоритетом і для уряду США. Він пообіцяв сприяти посиленню комунікації МОЗ України з такими компаніями-виробниками вакцин як Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer та Novavax для пришвидшення підписання контрактів у отриманні вакцини.

Азар наголосив на підтримці України та готовності посилити співпрацю по програмах у боротьбі з такими інфекційними захворюваннями як кір, туберкульоз тощо.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України та Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) 5 листопада підписали дворічну Угоду про співробітництво.

США мають отримати вакцину від коронавірусу вже до кінця року

США мають отримати вакцину від коронавірусу вже до кінця року

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація