"Спочатку Америка": у ЗМІ заявили про пріоритетну вакцинацію від коронавірусу для громадян США

"Спочатку Америка": у ЗМІ заявили про пріоритетну вакцинацію від коронавірусу для громадян США

Фото: Associated Press

За даними видання, США "почнуть поставляти вакцину по всьому світу" лише після того, як її отримають "всі охочі американці".

У вівторок, 8 грудня, чинний президент США Дональд Трамп підпише указ, згідно з яким розповсюдження вакцини від COVID-19 за межами країни буде можливим лише тоді, коли щеплення отримають всі охочі американці.

Про це із посиланням на власні джерела в адміністрації голови держави повідомив телеканал Fox News.

Зазначається, що таким чином Трамп підкреслить концепцію "спочатку Америка".

"Першочерговим завданням є розповсюдження цих вакцин серед американців, перш ніж ми почнемо поставляти їх по всьому світу", - заявив журналістам високопосадовець, який побажав залишитися анонімним.

За його словами, очікується, що США почнуть забезпечувати міжнародний доступ до вакцини наприкінці весни чи на початку літа, коли всі охочі громадяни зроблять щеплення, оскільки уряд "надає пріоритет американському народові".

Водночас після налагодження міжнародного доступу адміністрація планує "залучати ресурси" для допомоги бідним країнам в закупівлі вакцини.

Зазначимо, що незабаром у США відбудеться засідання Управління з санітарного нагляду, на якому розглянуть можливість схвалення використання вакцини американської компанії Pfizer і німецької BioNTech.

Очікується, що першими вакцину отримають медики, які працюють "на передовій" боротьби з COVID-19, а також вразливе населення, зокрема американці, які перебувають у будинках для людей похилого віку.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров’я Максим Степанов звернувся до США із проханням розглянути Україну як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин в "режимі тестування та використання у надзвичайних ситуаціях", зважаючи на перебування у надскладних умовах через російську агресію на Сході країни.

На початку грудня Україна підписала технічні документи з альянсом GAVI COVAX щодо ініціативи постачання вакцин проти COVID-19: країна розраховує на отримання близько 8 млн доз препарату.

Зеленський особисто контролюватиме організацію масової вакцинації від COVID-19

Зеленський особисто контролюватиме організацію масової вакцинації від COVID-19

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація