"Сплячка завершується": у Великій Британії назвали дату пом'якшення карантину

"Сплячка завершується": у Великій Британії назвали дату пом'якшення карантину

Фото: Associated Press

В країні почнуть відновлювати діяльність туристичної галузі та закладів культури.

У Великій Британії від 4 липня почнуть діяти пом'якшення карантину, впровадженого для боротьби з пандемією COVID-19.

Про це прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розповів у вівторок, 23 червня.

В країні передбачається відновлення діяльності туристичної галузі та закладів культури. Зокрема, знову мають запрацювати паби та ресторани, готелі, кемпінги, кінотеатри, музеї та галереї. Також буде дозволено проводити зустрічі в приміщеннях представникам двох різних домогосподарств - уперше від березня. 

"Сьогодні ми можемо сказати, що наша довга загальнонаціональна сплячка починає наближатися до завершення, - заявив Джонсон, виступаючи перед парламентом. - Після найжорсткіших у мирний період історії обмежень ми тепер можемо полегшити людям життя, щоб вони більше бачилися з друзями та родичами, а також допомогти бізнесу знову стати на ноги та повернути людей до роботи".

Прем'єр-міністр, однак, попередив, що за потреби карантинні обмеження буде відновлено.

Велика Британія сильно постраждала від пандемії COVID-19, від захворювання померло понад 53 тисячі осіб. Уряд країни сподівається, що послаблення карантину допоможе економіці відновитися.

Раніше у Великій Британії 101-річна жінка зважилася пролетіти на висоті 30 метрів над землею на зіплайні, щоб зібрати кошти для хворих на коронавірус.

Повʼязані теми:

Наступна публікація