Спалах в Пекіні: китайська столиця продовжує фіксувати нові випадки зараження коронавірусом

Спалах в Пекіні: китайська столиця продовжує фіксувати нові випадки зараження коронавірусом

Фото: Associated Press

На лікуванні залишаються 359 пацієнтів.

У вівторок, 23 червня, материковий Китай повідомив про 22 нові випадки активної форми COVID-19

Про це пише People's Daily, China із посиланням на дані Національної комісії з охорони здоров'я Китаю.

Зазначається, що 13 пацієнтів заразилася всередині країни, їх усіх пов'язують зі спалахом в Пекіні. Ще дев'ятеро інфікованих нещодавно прибули з-за кордону. 

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 359 пацієнтів із активною формою COVID-19, стан тринадцятьох із них оцінюють як критичний. Також в КНР зазначили, що виявили ще сім безсимптомних випадків коронавірусу.

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіли 83 418 людей. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 78 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Минулого тижня у Китаї 11-мільйонне місто, розташоване неподалік від столиці, оголосило воєнний стан через спалах коронавірусу.

Нагадаємо, що в Пекіні на оптовому ринку зареєстрували новий спалах коронавірусу, а також повідомили про понад пів сотні нових хворих.

Епідеміолог Лю Цзюнь розповів, що після аналізу генома знайдених зразків коронавірусу на оптовому ринку китайської столиці "Сіньфаді" з’ясувалося, що вони старші за поширені у Європі штами. 

Нещодавно стало відомо, що супутникові знімки парковок біля лікарень в китайському Ухані, а також тенденції пошукових запитів в Інтернеті вказують, що новий коронавірус міг ширитися Китаєм ще в серпні минулого року

Раніше у Китаї заявили, що ринок в Ухані не був джерелом коронавірусу, а аналізи показали, що тварини не могли бути проміжним господарем патогену. 

Водночас для з'ясування походження інфекції до КНР планує вирушити місія ВООЗ.

Як повідомлялося, вірусологічний інститут Китаю, який США підозрюють у витоку інфекції COVID-19, має три живі штами коронавірусу кажана, але жоден не відповідає новому світовому зараженню. Так стверджує директор центру. 

Раніше у китайському Ухані на коронавірус перевірили 10 мільйонів людей. Позитивний результат тесту спостерігали лише у 300 випадках: в усіх пацієнтів хвороба проходила безсимптомно. Водночас у 1 174 людей, котрі були контактними особами заражених, захворювання не підтвердили.

Нагадаємо, що влада Китаю зняла заборону на виїзд з багатомільйонного міста Ухань, де було зафіксовано перший випадок зараження новим коронавірусом та звідки почалося стрімке поширення інфекції. У перший день місто покинули понад 65 тисяч людей.

Як повідомлялося, у провінції Хубей відновили авіаперельоти, а в Ухані закрили побудовану за 10 днів модульну лікарню, призначену для лікування пацієнтів, хворих коронавірусом. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація