Спалах на ринку в Пекіні: у китайській столиці зафіксували нові випадки коронавірусу

Спалах на ринку в Пекіні: у китайській столиці зафіксували нові випадки коронавірусу

Фото: Associated Press

У КНР на лікуванні залишаються 389 пацієнтів з коронавірусом.

У п'ятницю, 26 червня, материковий Китай повідомив про 13 нових випадків активної форми COVID-19

Про це пише People's Daily, China із посиланням на дані Національної комісії з охорони здоров'я Китаю.

Зазначається, що 11 пацієнтів заразилися у Пекіні, де нещодавно зафіксували новий спалах коронавірусу, а ще двоє інфікованих нещодавно прибули з-за кордону. Кількість заражених у китайській столиці в період від 11 до 25 червня зросла до 280.

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 389 пацієнтів із активною формою COVID-19, стан вісьмох із них оцінюють як критичний. Також в КНР зазначили, що виявили ще п'ять безсимптомних випадків коронавірусу.

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіли 83 462 людини. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 78 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Минулого тижня у Китаї 11-мільйонне місто, розташоване неподалік від столиці, оголосило воєнний стан через спалах коронавірусу.

Нагадаємо, що в Пекіні на оптовому ринку зареєстрували новий спалах коронавірусу.

Епідеміолог Лю Цзюнь розповів, що після аналізу генома знайдених на оптовому ринку "Сіньфаді" зразків коронавірусу з’ясувалося, що вони старші за поширені у Європі штами. 

Нещодавно стало відомо, що супутникові знімки парковок біля лікарень в китайському Ухані, а також тенденції пошукових запитів в Інтернеті вказують, що новий коронавірус міг ширитися Китаєм ще в серпні минулого року

Раніше у Китаї заявили, що ринок в Ухані не був джерелом коронавірусу, а аналізи показали, що тварини не могли бути проміжним господарем патогену. 

Водночас для з'ясування походження інфекції до КНР планує вирушити місія ВООЗ.

Як повідомлялося, вірусологічний інститут Китаю, який США підозрюють у витоку інфекції COVID-19, має три живі штами коронавірусу кажана, але жоден не відповідає новому світовому зараженню. Так стверджує директор центру. 

Раніше у китайському Ухані на коронавірус перевірили 10 мільйонів людей. Позитивний результат тесту спостерігали лише у 300 випадках: в усіх пацієнтів хвороба проходила безсимптомно. Водночас у 1 174 людей, котрі були контактними особами заражених, захворювання не підтвердили.

Нагадаємо, що влада Китаю зняла заборону на виїзд з багатомільйонного міста Ухань, де було зафіксовано перший випадок зараження новим коронавірусом та звідки почалося стрімке поширення інфекції. У перший день місто покинули понад 65 тисяч людей.

Як повідомлялося, у провінції Хубей відновили авіаперельоти, а в Ухані закрили побудовану за 10 днів модульну лікарню, призначену для лікування пацієнтів, хворих коронавірусом. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація