Новий спалах коронавірусу в Україні: Зеленський вимагає в уряду з'ясувати, чому так сталося

Новий спалах коронавірусу в Україні: Зеленський вимагає в уряду з'ясувати, чому так сталося

Фото: Офіс президента України

За час карантину поліція склала понад 12,5 тис. адмінпротоколів, суди виписали штрафів на 4,5 млн грн.

Президент України Володимир Зеленський висловив стурбованість рекордною кількістю інфікованих коронавірусом українців.

Про це він заявив у суботу, 13 червня, під час селекторної наради з урядом та правоохоронними відомствами, повідомляє сайт глави держави.

"Уже третю добу в нас значно вища кількість лабораторно підтверджених випадків зараження. Я просив визначити причину й очікую від вас прогнозів та рішень", – сказав Володимир Зеленський.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що занепокоєння викликає підвищена кількість госпіталізованих з ознаками коронавірусної інфекції, число пневмоній та збільшення виявлених випадків зараження.

"Причини для паніки немає, але є "дзвіночки", які вимагають реакції", – підтримав Максима Степанова прем'єр-міністр Денис Шмигаль і запропонував визначитися з моделлю посилення контролю заходів адаптивного карантину та додав, що міжнародний досвід демонструє дієвість адміністративної відповідальності.

"Треба ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт – місця, де можуть бути скупчення людей. Відповідальність за ці скупчення – на закладах та платформах, які мають забезпечити безпеку, прописану Кабінетом міністрів", – зазначив Володимир Зеленський. 

Нагадаємо, в Україні 13 червня зафіксували новий коронавірусний антирекорд: за добу виявили понад 750 інфікованих. Загалом випадків – 30 506. Від початку пандемії недуга забрала життя 880 українців (за останню добу – 10), натомість одужало – 13 976 осіб (за добу – 409).

У Олени Зеленської виявили коронавірус

У Олени Зеленської виявили коронавірус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація