Спалах коронавірусу в столичній лікарні швидкої допомоги: у медзакладі прокоментували інформацію в ЗМІ

Спалах коронавірусу в столичній лікарні швидкої допомоги: у медзакладі прокоментували інформацію в ЗМІ

Фото: Associated Press

Інформацію про 21 випадок захворювання на COVID-19 заперечують

Керівництво Київській лікарні швидкої допомоги прокоментувало повідомлення ЗМІ про спалах коронавірусу в медзакладі. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Інформацію про 21 випадок захворювання на COVID-19 заперечують. Відповідне повідомлення розмістили на офіційний сторінці. Інформацію називають перебільшеною. Однак четверо їхніх лікарів нині лікуються від коронавірусу в різних медзакладах столиці, а ще 16, які працюють у відділеннях травматології, політравми і кардіології, - на самоізоляції.

"Відділення кардіології, де стався спалах хвороби наразі зачинено, в ньому проведені заходи з санітарної дезінфекції. У лікарні була проведена перевірка з боку епідеміологічних служб. Фахівці-епідеміологи високо оцінили рівень організації роботи лікарні по протистоянню можливому розповсюдженню  COVID-19 та надали свої рекомендації", - йдеться у заяві лікарні. 

Про спалах коронавірусу з посиланням на лікарів медзакладу повідомило напередодні видання LB.ua. За словами лікарів коронавірус  підтвердили у 21 медпрацівника. Хворіють нібито і пацієнти, хоча ця лікарня швидкої допомоги не є опорною у боротьбі з вірусом. Експрестести у них показують негативний результат, а от ПЛР-тестування, за словами медиків, нікому не призначають. Діагностику на коронавірус лікарі робили за власні кошти.  

21 медик захворів на коронавірус у Київській лікарні швидкої допомоги - ЗМІ

21 медик захворів на коронавірус у Київській лікарні швидкої допомоги - ЗМІ

Як повідомлялося, напередодні кількість мешканців Києва, в яких підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 54 людини. Минулої доби одужали 64 людини, а від початку епідемії - 506 мешканців. Загалом у Києві вже 2793 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація