Скільки коштує лікування від коронавірусу у столичній "Феофанії": у медзакладі назвали ціни

Скільки коштує лікування від коронавірусу у столичній "Феофанії": у медзакладі назвали ціни

Фото: УНІАН

Лікуватися у "Феофанії" можна за власний кошт, якщо є показання до госпіталізації.

Клінічна лікарня "Феофанія" Державного управління справами може приймати пацієнтів з коронавірусом на госпіталізацію як на платну основу, так і безкоштовно.

Відповідно до указу президента від 14 січня 2020 року, безкоштовно у "Феофанії" може лікуватися кожен громадянин України за наявності показань до госпіталізації. Перед цим їх оглянуть спеціалісти медзакладу. Проте, у "Феофанії" зазначили, що безкоштовне лікування можливе лише у випадку наявності бюджетних призначень.

Про це повідомили у медзакладі у відповідь на офіційний запит "Громадського".

Лікуватися у "Феофанії" можна й за власний кошт, якщо є показання до госпіталізації. Вартість одного ліжко-дня для лікування пацієнта з COVID-19 - 7 800 гривень.

"На сьогоднішній день опрацьовується питання змін до постанови Кабінету міністрів про можливість заключення договорів НСЗУ на технології, яких немає в інших лікувальних закладах", — зазначили у "Феофанії".

У лікарні додали, що для надання стаціонарної допомоги хворим на коронавірус було перепрофільовано корпус №3, в якому розгорнуто 42 ліжка. Є також можливість збільшити кількість до 92-95, але для цього потрібно розв’язати проблему з постачанням кисню та залучити додатковий персонал.

Станом на 1 грудня "Феофанія" пролікувала 162 пацієнти, хворих на коронавірус з важким та вкрай важким перебігом хвороби.

Нагадаємо, у "Феофанії", зокрема, від коронавірусу лікувалися президент Володимир Зеленський та голова Офісу президента Андрій Єрмак. На лікування президента була відведена така сама сума, як і на кожного пацієнта, який потрапив до медзакладу з коронавірусом: у середньому це 7,8 тисячі гривень на день.

Зазначимо, у Нацслужбі здоров'я України раніше повідомляли, що у середньому держава виплачує за один випадок лікування пацієнта з COVID-19 у медзакладі понад 20 тисяч гривень. Водночас є пацієнти, на яких витрачають удвічі або утричі більше, а є ті, на яких менше. Усе залежить від перебігу хвороби.

Головний лікар "Феофанії" прокоментував стан здоров'я Зеленського

Головний лікар "Феофанії" прокоментував стан здоров'я Зеленського

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація