"Ситуація з COVID-19 загострюється": у Донецькій області прогнозують дефіцит лікарів

"Ситуація з COVID-19 загострюється": у Донецькій області прогнозують дефіцит лікарів

За словами голови ОДА, є значна проблема – велика втома лікарів, лаборантів, які проводять ПЛР-дослідження, адже вони працюють в режимі нон-стоп.

Донецька область перейшла до підготовки лікарень другої ланки для приймання хворих на коронавірусну хворобу. Але у разі критичного збільшення кількості хворих на COVID-19 може зіткнутися з дефіцитом лікарів.

Про це у п'ятницю, 2 жовтня, заявив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко на брифінгу у Краматорську, передає пресслужба ДонОДА.

За його словами, поки в лікарнях вистачає як ліжок, так і лікарів, які можуть допомагати усім пацієнтам з коронавірусом.

"Ми перейшли до підготовки лікарень другої ланки. Є значна проблема – велика втома лікарів, лаборантів, які проводять ПЛР-дослідження, адже вони працюють в режимі нон-стоп. І якщо апарати ШВЛ, кисневі концентратори і засоби індивідуального захисту ми можемо закупити, взяти і доставити лікарів ми не можемо", -  сказав Кириленко.

Очільник Донеччини констатував, що "наразі ситуація з COVID-19 загострюється". Він вважає, що те, наскільки ефективно Донеччина буде протистояти цій хворобі, залежить від сумлінності кожного жителя області.

"Розповсюдження є, і воно неминуче. Але ми протистояли цьому і цей важкий етап ми пройдемо, і пройдемо так, щоб кількість смертей звести до нуля", - запевнив Павло Кириленко.

За даними пресслужби, від початку пандемії на Донеччині на COVID-19 захворіли 3 650 осіб, з них 1 496 пацієнтів одужало, ще 2 099 – продовжують лікування. Померло від коронавірусу 55 осіб.

Нагадаємо, що в Україні 2 жовтня зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 208 959. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 4600.

Дніпровські медики: ситуація з коронавірусом у місті близька до катастрофічної

Дніпровські медики: ситуація з коронавірусом у місті близька до катастрофічної

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація