"Ситуація складна": головлікар в Дніпрі заявив, що кількість важких хворих на COVID-19 збільшується

"Ситуація складна": головлікар в Дніпрі заявив, що кількість важких хворих на COVID-19 збільшується

У відділенні реанімації лікарні ім. І.І. Мечникова вже всі ліжка зайняті, зазначив лікар.

Головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова, претендент на посаду міського голови Дніпра від партії "Слуга народу" Сергій Риженко заявив, що кількість важких хворих на коронавірус збільшується. За його словами, у відділенні реанімації його лікарні Мечникова вже всі ліжка зайняті.

Про це він сказав в ефірі ток-шоу "Право на владу" у четвер, 24 вересня.

Риженко зазначив, що зараз в Дніпрі "ситуація складна". За добу в місті зафіксували 240 нових випадків коронавірусу.

"І в відділенні реанімації лікарні Мечникова, яка розрахована на 15 ліжок, вже всі ліжка зайняті. Складні хворі, яким надаємо допомогу, по суті, рятуючи їх. Думаю, що сьогодні необхідно вирішити всі питання, які стосуватимуться протиепідемічної безпеки, тому що саме всі масові заходи, які відбуваються і в містах, і на площах, вони, на жаль, додають захворюваність, яка наповнює лікарні важкими формами", — зазначив лікар.

Він додав, що сьогодні треба думати, передусім, про те, як зупинити епідемію і зробити все можливе, щоб люди не хворіли, оскільки кількість важких хворих збільшується.

Крім того, Риженко зазначив, що в його лікарні три медпрацівники захворіли на коронавірус.

"Ми готуємо документи, подаємо їх на страхування, сподіваємося її отримати. Ми цінуємо кожного фахівця, який працює в COVID-центрі, і постараємося максимально зробити все, щоб вони отримали компенсації, які мають бути від держави", — розповів головлікар.

Він також сказав, що тести в лікарні Мечникова проводяться безкоштовно.

"Ми цим пишаємося. У нас найпотужніша лабораторія в Дніпрі, яка обслуговує не тільки лікарню Мечникова, а й більшу частину Дніпро. Робимо максимально. У чотири рази збільшили кількість тестів, які проводять, по суті, цілодобово. Понад дві тисячі тестів щодня ми видаємо. Це велика цифра", — сказав Риженко.

Головний лікар Дніпропетровської лікарні імені Мечникова розповів про епідситуацію в області

Головний лікар Дніпропетровської лікарні імені Мечникова розповів про епідситуацію в області

Нагадаємо, 24 вересня Дніпропетровська область потрапила в сумні лідери за кількістю виявлення нових випадків коронавірусу за останню добу. У регіоні зареєстровано 298 нових лабораторно підтверджених випадків за добу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація