Швеція посилила карантинні обмеження через спалах захворюваності на коронавірус

Швеція посилила карантинні обмеження через спалах захворюваності на коронавірус

Фото: Associated Press

У країні зареєстрували понад 177 тисяч випадків захворювання.

Швеція посилила обмеження через спалах захворюваності на коронавірус.

Про це розповіли у Сніданку з 1+1.

Влада країни заборонила збиратися групами понад вісім людей. Від початку пандемії у країні зареєстрували понад 177 тисяч випадків захворювання на коронавірус, з яких понад шість тисяч летальні. Рівень смертності на душу населення в Швеції в кілька разів вищий, ніж у Норвегії і Данії, де запроваджували карантин. 

Слід зауважити, що Швеція ще на початку пандемії привернула міжнародну увагу своїм ставленням до ситуації. Країна відмовилася від локдауну, а тому до жовтня у країні діяв так званий м'який карантин. Єдині обмеження, які мали силу, це масковий режим, дистанція та заборона на зібрання на понад 50 осіб.

Тим часом влада Бельгії дозволила порушити карантинні обмеження. Щоправда, такі послаблення стосуються лише Сінтерклааса, або святого Миколая. Міністр охорони здоров’я країни Франк Ванденбрук написав йому листа, в якому запевнив, що карантинні заборони не зашкодять його місії.

Слід зауважити, що бельгійські діти традиційно очікують подарунки від Сінтерклааса вранці 6 грудня. Утім, за легендою, він прибуває з Іспанії і доставляє подарунки ввечері 5 грудня. Оскільки Іспанія перебуває в "червоній" зоні, то, за правилами, святий Миколай має залишитися на кілька днів на самоізоляції після прибуття. Однак для нього зробили виняток. Єдине, що вимагає влада, щоб бородань дотримувався дистанції та надягав захисну маску.  

Як повідомлялося раніше, американська компанія Johnson & Johnson після тимчасового призупинення повідомила, що знову розпочинає клінічні випробування своєї вакцини від коронавірусу у Великій Британії на пізній, третій, стадії дослідження.

Американська компанія завершує випробування вакцини від коронавірусу

Американська компанія завершує випробування вакцини від коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація