Штрафи за неносіння маски: поліцейські розповіли, як контролюють дотримання правил карантину у метро Києва

Поліцейські столичної підземки задокументували 148 порушень пасажирами дотримання карантинних обмежень.

На території Київського метрополітену правоохоронці спільно з муніципальною охороною продовжують контролювати дотримання киянами та гостями столиці правил карантину. Особливу увагу приділяють, як наявності у громадян засобів індивідуального захисту (ЗІС), так і правильного їхнього носіння.

Правами поліції в Київському метрополітені уже накладено штраф на 85 осіб на загальну суму 14 450 гривень. Про це у четвер, 3 грудня, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Загалом від початку карантину столичні правоохоронці:

  • склали 148 адміністративних матеріалів. З них 63 направлено на розгляд в районні суди міста Києва за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення;
  • трьох осіб притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 17 тисяч гривень;
  • на 85 громадян наклали штраф за неправильне носіння індивідуальних засобів захисту.

У поліції нагадали, що, відповідно до нових санкцій, за порушення карантину громадянами, які перебувають у підземці без вдягнутих ЗІС, передбачено покарання у вигляді штрафу від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це 170-255 гривень.

Як зазначається, поліцейські першою чергою націлені на проведення профілактичної роботи серед громадян та наголошують на необхідності не лише носіння ЗІС, але й правильного їхнього використання. На порушників, котрі категорично не погоджуються з законними вимогами поліції, правоохоронці на місці складають адміністративний протокол за ч. 2 ст. 44-3 "Порушення правил щодо карантину людей" Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Окрім цього, правоохоронці надають громадянам захисні маски, хто їх не має.

Як повідомлялося раніше, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оновила рекомендації щодо використання масок для профілактики поширення COVID-19.

Порушники маскового режиму: чи відчули на собі українці посилення штрафних санкцій

Порушники маскового режиму: чи відчули на собі українці посилення штрафних санкцій

Повʼязані теми:

Наступна публікація