Шмигаль заявив, що за прогнозами у січні кількість інфікованих коронавірусом зросте до 25 тисяч на добу

Шмигаль заявив, що за прогнозами у січні кількість інфікованих коронавірусом зросте до 25 тисяч на добу

Фото: УНІАН

Все рахувалося з використанням математичних моделей, з використанням прогнозів, зауважив прем'єр.

У першій половині січня 2021 року в Україні добова кількість нових випадків коронавірусу буде в районі 20-25 тисяч.

Такі прогнози в інтерв'ю Українській правді озвучив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Попередньо розрахунки, які ми бачимо, на першу декаду січня прогнозують десь в районі 20-25 тисяч захворілих в день", - заявив він.

Очільник уряду також додав, що медична система сьогодні здатна витримати понад 32 тисячі інфікованих за добу за умови збільшення ліжок з киснем.

"Ми почали з 3 тисяч хворих, при яких система лягла б. А потім дожили до 10 тисяч, 15 тисяч. Тепер ми розуміємо, що при 32 тисячах хворих в день і навіть більше медична система буде витримувати з урахуванням того, що ми збільшимо зараз кількість ліжок з киснем. І ми можемо їх збільшувати ще досить багато", - зазначив Шмигаль та додав, що проблема може бути у нестачі медперсоналу.

"Ліжок можна зробити скільки завгодно, кисню скільки завгодно, а от лікарі, медсестри – це наше таке "вузьке горлечко", яке розширити дуже важко. Лікарі - живі люди, вони змучуються, вони хворіють, вони також потребують якогось періоду відпочинку. І це, власне, може стати тим лімітом, який може призвести до того, що медична система не витримає", - пояснив прем'єр.

Нагадаємо, уряд 9 грудня ухвалив рішення про запровадження в Україні локдауну від 8 до 24 січня 2021 року та продовження карантину "помаранчевої" зони і режиму надзвичайної ситуації, які діють і зараз, до 28 лютого. Повний перелік заборон і дозволів під час локдауну, карнатину "помаранчевої" зони та у новорічну ніч, читайте у нашому матеріалі.

В українських аптеках вакцина від коронавірусу з'явиться не раніше осені 2021 року

В українських аптеках вакцина від коронавірусу з'явиться не раніше осені 2021 року

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація