Шмигаль закликав ВООЗ якомога швидше надати Україні вакцину від коронавірусу

Україна може виробляти вакцину на своїх фармпідприємствах, за умови відповідності всім стандартам.

Україна очікує отримати необхідну кількість вакцин від коронавірусу в межах глобального фонду COVAX у першому кварталі 2021 року, але прем'єр Денис Шмигаль закликав ВООЗ прискорити процес отримання препарату.

Про це йшлося під час зустрічі українського прем'єра Дениса Шмигаля із регіональним директором Європейського регіонального бюро ВООЗ Гансом Клюге. 

Шмигаль наголосив, що розробка безпечних та ефективних вакцин від коронавірусу нині є шляхом виходу з пандемії. Він зауважив, що Україна виступає за рівномірний розподіл вакцин у дусі глобальної солідарності й підтримує ВООЗ у її зусиллях забезпечити належне тестування та схвалення вакцин.

"Україна є учасником ініціативи Глобального фонду COVAX, завдяки чому ми очікуємо отримати необхідну кількість вакцин у першому кварталі наступного року. Водночас ми були б вдячні за допомогу в отриманні певної кількості вакцин якнайшвидше", — сказав Шмигаль.

Крім того, голова українського уряду розповів, що держава розглядає можливість виробництва власних вакцин, використовуючи свої фармпотужності. Але це можливо за умови, що вони відповідатимуть необхідним вимогам компанії-розробника.

Своєю чергою, Ганс Клюге сказав, що радий відвідати Україну та мати можливість обговорити співпрацю між ВООЗ та урядом України щодо спільних дій для боротьби з коронавірусом.

"Це час для відповідального лідерства і він вимагає від тих, хто ухвалює рішення, додаткових зусиль для підтримки системи охорони здоров’я в цьому нестабільному контексті", — сказав Ганс Клюге.

Раніше в інтерв'ю ТСН.ua головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко сказав, що в Україні коронавірус може піти на спад після вакцинації населення. Також ми розпитали Віктора Ляшка, як не підхопити коронавірус під час гулянь, чому уряд впровадив лоукдаун на наступний день після Різдва, на які результати очікують завдяки обмеженням.

Нагадаємо, у ЦГЗ повідомили, що вакцина від коронавірусу надійде до України у межах ініціативи COVAX, попередньо, в середині або наприкінці січня 2021 року. Це буде пробна партія. Сам процес щеплення населення від коронавірусу буде відбуватися у три етапи.

Ляшко розповів про тривалість дії вакцини від коронавірусу

Ляшко розповів про тривалість дії вакцини від коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація