Шмигаль вимагає від Мінфіну відзвітувати про використання фонду для боротьби з коронавірусом

Шмигаль вимагає від Мінфіну відзвітувати про використання фонду для боротьби з коронавірусом

Фото: УНІАН

Понад 30 млрд гривень з фонду вже розподілені.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству фінансів провести аудит використання спеціального фонду державного бюджету для боротьби з коронавірусом.

Про це він заявив під час засідання уряду 17 червня.

"Ми вже майже два місяці використовуємо фонд на боротьбу з COVID. Загальна сума - майже 65 млрд гривень. Це величезна сума від українських платників податків. Доручаю Міністерству фінансів провести аудит витрат фонду, відзвітувати, опублікувати цю інформацію, вона має оновлюватися щотижня", - сказав очільник Кабміну.

На думку Шмигаля, країна має бачити, на що саме йдуть виділені кошти.

"Прошу і чекаю детальних звітів від тих міністерств, які уже взяли і використали кошти - на що саме вони пішли, на що виділялися і який ефект боротьби з коронавірусом", - додав він.

Окрім цього прем’єр закликав у подальшому, якщо планується виділення коштів на боротьбу з COVID, робити це публічно, заздалегідь показувати проєкти постанов про виділення коштів, пояснювати суспільству, чому потрібно виділяти кошти.

"На мою думку, ми ефективно розпоряджалися, і впевнений, будемо робити це і надалі, фондом. Касових видатків там ще немає навіть двох мільярдів, але понад 30 млрд коштів є розподілених", - зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, Кабінет міністрів подовжив дію адаптивного карантину до 31 липня.  Заборонятиметься перебування в громадських будинках, спорудах та транспорті  без вдягнутих засобів індивідуального захисту. А в транспорті заборонятиметься перевезення пасажирів в кількості більше, ніж передбачено місць для сидіння.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація