Шмигаль розповів, як і коли вакцинуватимуть українців від коронавірусу

Шмигаль розповів, як і коли вакцинуватимуть українців від коронавірусу

Фото: usanin.com

Вакцинувати в Україні будуть безкоштовно і за гроші.

Вакцину від коронавірусу в Україні зможе отримати кожен громадянин, який виявить бажання, але не буде в пріоритетному переліку. Перша партія препарату, очікується, вже буде в країні навесні 2021 року.

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю УП.

Як уточнив прем'єр, наразі над організацією процесу вакцинації працює МОЗ, адже деякі вакцини потребують спеціального перевезення і зберігання. Також паралельно буде відбуватися вакцинування і від грипу.

"Оскільки вакцинування є добровільним, а не обов’язковим в Україні, то кожен зможе такі речі собі забезпечити на комерційній основі. Окрім тих, які будуть отримувати від держави це в обов’язковому порядку", - сказав український прем'єр.

Очільник уряду пояснив, що в межах ініціативи COVAX до України надійде перша партія вакцини з 8 доз, яких вистачить для 4 мільйонів людей. Тобто, за словами Шмигаля, провакцинувати на першому етапі вдасться 10% українців.

"Буде встановлений і затверджений порядок вакцинування, тобто будуть визначені групи, соціальні групи, групи ризику. Зрозуміло, лікарів треба вакцинувати в першу чергу, вони під найбільшим ризиком. І далі за структурою – люди, які під загрозами, з відповідними захворюваннями, люди, які надають відповідні соціальні послуги, поліція тощо", - зазначив Шмигаль.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна не може і не буде наразі використовувати для вакцинації населення від коронавірусу російську вакцину "Спутник V", оскільки вона не пройшла третьої стадії клінічних випробувань за вимогами ЄС, а тому невідомо, чи вона ефективна на 100%, також невідомі її наслідки. 

Нагадаємо, у ЦГЗ повідомили, що вакцина від коронавірусу надійде до України у межах ініціативи COVAX, попередньо, в середині або наприкінці січня 2021 року. Це буде пробна партія. Сам процес щеплення населення від коронавірусу буде відбуватися у три етапи.

В українських аптеках вакцина від коронавірусу з'явиться не раніше осені 2021 року

В українських аптеках вакцина від коронавірусу з'явиться не раніше осені 2021 року

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація