Шмигаль підтвердив можливість введення локдауну в січні 2021 року

Шмигаль підтвердив можливість введення локдауну в січні 2021 року

Фото: УНІАН

Локдаун в Україні може розпочатися в січні.

Ситуація з коронавірусом в Україні дозволяє не вводити жорсткий карантин до кінця грудня 2020 року. Тотальний локдаун може запровадити уряд у січні 2021 року.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль 4 грудня під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Зокрема, Шмигаль допустив, що посилювати карантин в Україні у грудні не буде потреби й сенсу. Пояснив свої слова тим, що медична система витримує навантаження за кількістю хворих на коронавірус.

"Сьогодні міністр охорони здоров'я заявив про те, що медична система витримує в грудні навантаження, хоча воно дуже високе, й дуже складно працювати медикам. Ми можемо допустити, що впродовж грудня здійснювати посилення карантинних заходів потреби не буде. Далі ми говоритимемо про січень", — висловився голова уряду.

Крім того, Шмигаль вкотре запевнив, що, попри можливе посилення карантину, про закриття міського громадського транспорту і припинення міжміського та міжнародного сполучення не йдеться.

За його словами уряд наразі розробляє перелік обмежень і щодня "посилює спроможність медичної системи, комунікує із місцевою владою щодо карантину та обговорює ініціативи для підтримки бізнесу".

"Повний перелік можливих обмежень буде оприлюднений на засіданні Кабінету міністрів уже наступної середи, 9 грудня", —  написав у своєму Telegram прем'єр.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов 4 грудня заявив, що суворі обмеження будуть введені на три тижні з перших чисел січня. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація