Шмигаль анонсував щотижневі розмови з мерами щодо карантину вихідного дня

Шмигаль анонсував щотижневі розмови з мерами щодо карантину вихідного дня

Фото: УНІАН

Наближчими днями відбудеться розмова очільника уряду з головами міст.

Мери міст підготують уряду свої пропозиції щодо подальшої співпраці з малим і середнім бізнесом, який зазнає збитків через карантин вихідного дня в Україні. 

Про це розповів під час звіту у Верховній Раді 17 листопада прем'єр Денис Шмигаль.

Голова уряду зауважив, що його учорашня бесіда з міською владою була конструктивною. Зокрема, вдалося домовитися про тісну співпрацю і щотижневі зустрічі, найближча відбудеться вже цього четверга, 19 листопада.

"Власне, мери представлять своє бачення щодо подальшого розвитку і співпраці з малим і середнім бізнесом, який сьогодні страждає через запровадження карантинних заходів. Ми також проводимо секторальні зустрічі з галузевими керівниками тих галузей, які сьогодні перебувають під тиском, через запровадження карантину – це ресторани, кіноіндустрія, індустрія розваг. Зі всіма ними ми будемо говорити про заходи підтримки", - заявив Шмигаль.

Нагадаємо, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов попередив, що на місцеву владу, яка підтримала підприємців і виступила проти карантину вихідного дня у своєму місті, чекають штафи. Оскільки вони не мають повноважень впливати на постанову уряду. 

Раніше голова уряду попередив, що Україна може повернутися до жорсткого локдауну як навесні, якщо кількість хворих на коронавірус стрімко зростатиме і в медзакладах виникнуть проблеми з місцями для інфікованих.  

Українські підприємці зустріли "карантин вихідного дня" протестами

Українські підприємці зустріли "карантин вихідного дня" протестами

Повʼязані теми:

Наступна публікація