Шмигаль анонсував послаблення карантину від 11 травня та закликав не просити Кабмін його скасувати

Шмигаль анонсував послаблення карантину від 11 травня та закликав не просити Кабмін його скасувати

Фото: УНІАН

За його словами, карантин буде послаблено, але для цього варто уникати масових скупчень людей.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував послаблення карантину від 11 травня та закликав не штурмувати Кабмін зверненнями щодо його скасування.

Про це він заявив під час засідання уряду 29 квітня.

"Останні дні до нашого уряду надходить багато звернень щодо необхідності послаблення карантину. Я хочу звернутися до всіх українців. Особливо до представників бізнесу. Те, що у нас менше хворих, порівняно з іншими країнами, - це заслуга карантинних заходів і, насамперед, вашої відповідальності і дотримання цих заходів. Ми вчасно зайшли в карантин і вчасно із нього вийдемо. Ті безвідповідальні заклики достроково вийти з карантину наражають всіх українців на небезпеку", - пояснив Шмигаль.

За його словами, уряд розуміє, коли і які кроки мають бути вжиті для послаблення карантинних заходів. Зокрема уже 29 квітня Кабмін ухвалить рішення про відкриття ринків, але за певних умов.

"На наступну середу ми також ухвалимо цілу низку рішень, які послаблять з 11 травня певні карантинні умови. І це також уже прописано і прораховано, ми комунікуємо і озвучуємо це. Тому я прошу політичні сили, прошу різноманітні групи впливу не маніпулювати цими речами, не закликати сьогодні українців до якихось протестів, скупчень. Ми отримаємо просто наступний етап зростання захворюваності. Карантин однозначно буде послаблений. Але тільки, якщо кількість захворілих українців не буде збільшуватися", - наголосив прем’єр.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 3 квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей. 22 квітня карантин подовжили до 11 травня.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Проти карантину: під будівлею Кабміну зібрались мітингувальники-підприємці

Проти карантину: під будівлею Кабміну зібрались мітингувальники-підприємці

Повʼязані теми:

Наступна публікація