Сербія починає масову вакцинацію населення від коронавірусу препаратом Pfizer

Сербія починає масову вакцинацію населення від коронавірусу препаратом Pfizer

Фото: Associated Press

Першими препарат введуть мешканцям будинків для літніх людей.

Сербія від четверга, 24 грудня, розпочинає вакцинацію населення від коронавірусу препаратом Pfizer та BioNTech, який вона отримала першою на Балканах. 

Про це з посиланням на сербського президента Александара Вучича повідомляє RTS.

"Ми закупили ці вакцини на двосторонній основі, незалежно. Ми, напевно, єдина країна поза ЄС в цій частині Європи, якій вдалося їх закупити. Буде більше в лютому і березні. Примірники інших вакцин відправили на дослідження", - сказав Вучич. До слова, йдеться про імпорт російського препарату Sputnik V та китайського. 

Зазначається, що першими щеплення від COVID-19 отримають мешканці будинків для літніх людей. Масова ж вакцинація розпочнеться вже у перший місяць 2021 року. Якщо доставка препаратів піде за планом, то вже до кінця січня в країні вакцинують один мільйон громадян. До слова, населення Сербії становить 6,9 млн осіб.

Аби збільшити довіру громадян до вакцини, щеплення зроблять, можливо, самому Вучичу чи прем’єр-міністерці Ані Брнабич.

Від початку пандемії в Сербії коронавірус діагностували у понад 300 тисяч осіб. Недуга забрала життя понад 2,7 тис. інфікованих. 

Як повідомлялося, впродовж минулого тижня, від 14 до 20 грудня, кількість випадків захворювання на COVID-19 у світі збільшилася на рекордні 4,6 мільйона або 6%. Показник смертності за цей період збільшився на 4% або майже на 79 тисяч летальних випадків. Найбільше, а саме 1,6 мільйона, нових хворих зареєстрували у Сполучених Штатах Америки. Загалом тижневий приріст у США сягнув 14%. 

Щеплення для ЄС: хто і як отримає перші рятівні уколи

Щеплення для ЄС: хто і як отримає перші рятівні уколи

Повʼязані теми:

Наступна публікація