"Ще одного великого локдауну не переживемо": Радуцький розповів про мету карантину вихідного дня

"Ще одного великого локдауну не переживемо": Радуцький розповів про мету карантину вихідного дня

Немає впевненості, що карантин вихідного дня однозначно дасть позитивний результат, зауважує нардеп.

Голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький каже, що економіка України ще одного локдауну не переживе.

Про це він сказав у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" 12 листопада.

"Ми ще одного великого локдауну не переживемо. Мета карантину вихідного дня – не розірвати ланцюг. Розірвати повний ланцюг може тільки повний локдаун. Але карантин вихідного дня може зменшити кількість хворих. Небагато, але деякий відсоток, що дасть можливість перезавантажитись ліжкам і всьому іншому. Якщо в нас зменшиться кількість госпіталізованих, то це дасть можливість хоч якось ліжкам побути на простої, хоча би 5-10 годин. Бо сьогодні ліжка експлуатуються 24 години на добу кожного дня", — сказав Радуцький.

За його словами, кількість ліжок — не найбільша проблема.

"У нас найбільша біда – це лікарі й медичний персонал. Його на якомусь етапі навіть за наявності ліжок може просто не вистачати, бо лікарі теж хворіють, вони теж люди. В мене нема впевненості, що карантин вихідного дня однозначно дасть позитивний результат. Тому він і введений тільки на два тижні, щоб подивитися результати", — додав голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Ще одного великого локдауну ми не переживемо - Радуцький

Ще одного великого локдауну ми не переживемо - Радуцький

Нагадаємо, 14 листопада задля боротьби зі стрімким поширенням COVID-19 в Україні розпочне діяти карантин вихідного дня. Протягом щонайменше трьох наступних тижнів у суботу та неділю буде заборонено працювати ресторанам, непродуктовим магазинам, фітнес-залам і ТРЦ. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація