Ще 27 випадків та дві смерті: через новий спалах коронавірусу Південна Корея перенесла відкриття шкіл

Ще 27 випадків та дві смерті: через новий спалах коронавірусу Південна Корея перенесла відкриття шкіл

Фото: Associated Press

В країні зафіксували ще дві смерті від коронавірусу.

У вівторок, 12 травня, Південна Корея повідомила про 27 нових випадків коронавірусної інфекції COVID-19.

Впродовж доби від ускладнень захворювання померли ще дві людини. Про це із посиланням на Корейські центри контролю та профілактики захворювань повідомляє CNBC.

Загалом від початку спалаху на нову коронавірусну інфекцію у Південній Кореї захворіли 10 936 людей. 258 пацієнтів померли від ускладнень COVID-19, тоді як понад дев'ять тисяч осіб одужали та виписалися з медзакладів. 

Останні тижні в країні денний приріст нових випадків коронавірусу був меншим за десять інфікованих. Однак, після  пом'якшення карантину, у столиці Південній Кореї зафіксували новий спалах COVID-19, пов'язаний із розважальними закладами. 

Так, у вихідні в країні виявили щонайменше 40 осіб, які заразилися після відвідування нічних клубів в Сеулі, а також в сусідніх містах: Інчхоні і Кьонгі. Відомо, що 17 з них заразилися від 29-річного чоловіка, який 2 травня відвідав три нічні клуби в сеульському районі Ітевон.

Південна Корея знову закрила усі нічні клуби та бари, а також перевірила на наявність інфекції кілька тисяч любителів нічного життя. Окрім того, Міністерство освіти вирішило ще на тиждень перенести відкриття середніх шкіл, яке мало відбутися вже цієї середи.

Нагадаємо, що у Південній Кореї вчені виявили 38 антитіл, які можуть нейтралізувати коронавірус. Раніше корейські вчені заявили, що виявили нову властивість у коронавірусу COVID-19. Виявилося, що він може "оживати" у пацієнтів, які вже вилікувалися. 

Спалах почався у місті Тегу, де підтвердили близько 8 тисяч випадків коронавірусу. Влада стверджує, що “суперпоширювачем” інфекції територією країни стала членкиня "Церкви Ісуса Шінчонджі". Що про це відомо – читайте у матеріалі ТСН.ua.

У лютому Південна Корея була однією з найбільш уражених новим коронавірусом країн, нині ж у світі за кількістю інфікованих вона на 39-му місці. Уповільнити поширення інфекції допомогло масове тестування, суворі карантинні заходи, а також обмеження на в'їзд іноземців. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація