Ще 19 тисяч хворих: у Німеччині зафіксували рекордну добову кількість заражень коронавірусом

Ще 19 тисяч хворих: у Німеччині зафіксували рекордну добову кількість заражень коронавірусом

Фото: Associated Press

В країні запровадили нові обмеження, які в ЗМІ називають "м'яким локдауном".

У Німеччині в суботу, 31 жовтня, підтвердили 19 059 нових випадків зараження коронавірусом, що є новим рекордним показником у країні. Також зафіксовано 103 випадки смерті внаслідок ускладнень, викликаних захворюванням на COVID-19.

Про це повідомив Інститут імені Роберта Коха (RKI).

Попередню максимальну кількість заражень за добу ФРН фіксувала 30 жовтня, коли позитивний результат тесту на коронавіус отримала 18 681 людина. Загальна кількість випадків зараження в Німеччині з початку пандемії зросла до 518,7 тисячі, а кількість смертельних випадків - до 10 452.

Наприкінці вересня канцлерка ФРН Анґела Меркель попереджала, що до Різдва кількість виявлених за добу нових випадків інфікування може зрости до 19 200. Тоді багато хто ставився скептично до такого прогнозу.

Нагадаємо, у Німеччині з 2 листопада через значне зростання випадків зараження коронавірусом запроваджують нові обмеження, які в ЗМІ називають "м'яким локдауном".

У країні будуть закриті всі заклади громадського харчування, культурні та розважальні заклади, а футбольні матчі та інші заходи професійного спорту відбуватимуться за порожніх трибун.

Також зупинять роботу косметичні й масажні салони, студії татуювання, а перукарні зможуть працювати за умови дотримання суворих заходів гігієни. Магазинам дозволять працювати, але вони повинні будуть обмежити кількість клієнтів у приміщеннях.

Школи і дитсадки залишаться відкритими, людям дозволять зустрічатися у кількості не більше десяти осіб і не більше ніж з двох домогосподарств. Також туристи не зможуть зупинятися у німецьких готелях - їм дозволятимуть приймати лише тих осіб, які подорожують з важливих причин.

Пандемія не відступає: Європа повертається до суворих локдаунів

Пандемія не відступає: Європа повертається до суворих локдаунів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація