СБУ викрила шахраїв, які торгували "біодобавками від коронавірусу"

СБУ викрила шахраїв, які торгували "біодобавками від коронавірусу"

Фото: Flickr / National Institute of Allergy and Infectious Diseases

Також вони ухилялися від податків і завдали державі мільйонних збитків.

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабний продаж несертифікованих біодобавок "від коронавірусу" через інтернет та розгалужену мережу кол-центрів.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зазначається, що продавці робили акцент саме на властивостях препаратів, які нібито посилюють захисні можливості організму від коронавірусу. "Фактично комерсанти наживалися на страхах людей, вводячи їх в оману", - кажуть в Службі безпеки.

Фото: СБУ

Організувала продаж група компаній, яка спеціалізується на продажі біологічно-активних добавок.

Під час обшуків в офісах, колцентрах і місцях проживання фігурантів правоохоронці вилучили документи та інструкції, які підтверджують протиправну діяльність. Також виявлено понад 1,1 мільйона доларів США.

Співробітники СБУ разом з ДФС також встановили, що через продаж добавок та іншої продукції ділки ухилялися від сплати податків та зборів в особливо великих розмірах. Своїми діями вони завдали збитки державному бюджету на суму понад 80 мільйонів гривень. Поки що тривають слідчі дії.

Карантин вносить свої суттєві корективи й у життя кримінального світу. Злочинці перекваліфікувались. Кількість тяжких та вуличних злочинів – зменшилася на третину. Натомість, зросла кількість шахрайських

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація